Wereldarmoededag 2024

Wereldarmoededag 2024

17 oktober 2024

Ieder jaar staan we op 17 oktober stil bij de impact en de gevolgen van armoede. Het is ontzettend belangrijk dat mensen wereldwijd extra aandacht besteden aan dit belangrijke thema. Armoedebestrijding is een van de belangrijkste politieke thema’s op dit moment. Maar ondanks de koopkrachtmaatregelen zullen er in 2024 nog steeds honderdduizenden kinderen en jongeren in Nederland opgroeien in armoede.

Hoewel de omvang en mate van armoede wereldwijd verschilt, is er ook in Nederland en zelfs in Nijkerk sprake van armoede. Het gaat vaak om de “extraatjes” die mensen in armoede niet hebben om mee te kunnen doen. Zoals een goede fiets, een dagje uit, een cadeautje van Sint of ook eens nieuwe kleren. Voor inwoners met  geldzorgen zijn er allerlei regelingen en oplossingen. De gemeente Nijkerk werkt hiervoor nauw samen met diverse maatschappelijke organisaties. Op www.nijkerk.eu/geldzorgen-blijf-er-niet-mee-rondlopen vindt u een overzicht van deze organisaties en de ondersteuning die de gemeente biedt. Daarnaast kunt u bij de gemeente ook terecht voor advies.

Ook in Nijkerk zal er extra aandacht worden besteed aan dit thema. Vandaag zal er in de Fontein op de Ds. Kuypersstraat 2 in Nijkerk een informatieve en inspirerende bijeenkomst zijn. Er zal dan gesproken worden over armoede en financiële keuzes. Hoofdspreker is budgetcoach en ervaringsdeskundige Eef van Opdorp. En omdat ik dit thema heel belangrijk vind, dus ook voor de gemeente Nijkerk, zal ik vanavond bij deze bijeenkomst aanwezig zijn.

Fatima Laghmouchi, raadslid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.