Leren van je besluiten

Leren van je besluiten

02 oktober 2024

Waarom heb je deze plek in de gemeente Nijkerk gekozen? - 
Tijdens mijn eerste raadsvergadering in april 2014 als nieuwbakken raadslid behandelde de raad nieuwbouwproject Het Spaanse Leger in Nijkerk. Ik heb me daar toen, voor het nemen van het besluit, goed in verdiept.

Nu, tien jaar later, is deze wijk grotendeels gerealiseerd. Ik ga bij bouwprojecten altijd ter plaatse kijken, hoe een besluit heeft uitgepakt. Want pas dan zie je hoe wat op papier stond er in het echt uitziet. Daar kan je weer van leren als je een volgend besluit neemt.

Wat doe je naast je raadslidmaatschap?
Ik ben Programmacoördinator Bouwen, Wonen & Duurzaamheid bij de gemeente Amsterdam. Doordat ik zelf ambtenaar ben begrijp ik het perspectief van de ambtenaar. Dat betekent niet dat ik het daar dan altijd mee eens ben. Het is belangrijk om alle perspectieven mee te nemen. Juist van mensen die een andere mening hebben. Zo kan je van meer kanten naar een onderwerp kijken en een beter besluit nemen.

Verder hockey ik sinds mijn 10e, dat doe ik nu bij een heel gezellig damesteam bij HC Nijkerk en ben ik de trotse tante van mijn nichtje.

Wat vind je belangrijk en wil je bereiken als raadslid?
Ik ben in 2010 bij de steunfractie van PRO21 gekomen. In 2014 wilde ik niet verkiesbaar op de lijst, want ik sta liever niet op de voorgrond, maar liet me overtuigen om dat toch te doen. Als raadslid vraag ik me altijd af hoe ik het zo goed mogelijk kan doen voor Nijkerk. Soms blijkt een besluit dan achteraf niet zo uit te pakken als je had gedacht. Daar moet je ook eerlijk over zijn en van leren. Dan gebeurt het je geen tweede keer.

Wat ik graag wil bereiken? Een goede nieuwe burgemeester vinden voor de gemeente!

Irene Moes, raadslid en fractievoorzitter PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Noot: Irene Moes is voorzitter van de vertrouwenscommissie, die de aanbeveling tot benoeming de afgelopen maanden heeft voorbereid. Een dag na het verschijnen van deze column zal tijdens een openbare raadsvergadering de naam van de eerst aanbevolen kandidaat voor de nieuwe burgemeester openbaar worden gemaakt.